freelance online strategist

Online Marketing Strategie

Creëer een optimale marketingstrategie voor meer online verkopen

PLAN EEN AFSPRAAK

Waarom een online marketing strategie?

Een doordachte online marketingstrategie zorgt voor online succes. Het geeft richting aan je bedrijf, zodat je altijd met volledige focus op je doel afgaat. Bij de ontwikkeling van een online marketingstrategie hoef je niet volledig de diepte in te gaan. Een online plan kan als leidraad dienen bij het uitvoeren van de strategie. Zo weet jij of een collega precies waarom je een activiteit uitvoert en welke online marketing instrumenten geschikt zijn voor het behalen van resultaat.

Van doelstellingen naar strategie

Het belangrijkste voorafgaand aan het opzetten van een strategie is het bepalen van online marketing doelstellingen. Hoeveel verkopen, omzet of leads moet online marketing bijdragen aan de organisatie doelstellingen? Hoeveel groei wil jij realiseren in het aantal bezoekers op je website? Vanuit deze vragen kan ik onderzoek doen naar hoe je deze groei kunt realiseren. Zijn er bijvoorbeeld online kanalen of social media waar je doelgroep actief is, maar waar concurrenten nog niet actief zijn? Een online strategie moet in het teken staan van groei en geeft jouw bedrijf alle handvatten om meer rendement te halen uit marketingbestedingen.

Jouw online landschap in kaart

Veel bedrijven zijn al dagelijks actief met online marketing. Grote kans dat jij daarom continu op zoek bent naar een hogere ROI. Als freelance online marketing strategist kan ik het online landschap in kaart brengen en kijken welke kanalen voor jou het meeste rendement opleveren. De inzichten vanuit het online landschap kun je gebruiken om het online budget zo goed mogelijk in te zetten of om te investeren in nieuwe kanalen.

De ontwikkeling van een online marketing strategie

De snelheid waarmee online marketing zich ontwikkelt is voor veel bedrijven niet bij te houden. Met de inzet van een freelance online marketing strategist zorg je voor (tijdelijk) extra kennis en capaciteit. Zo kun je in een korte tijd een kwalitatief online plan laten schrijven en uitvoeren waarmee je in een korte periode en voor lange termijn meer omzet realiseert uit online marketing.

Een traject voor de ontwikkeling en uitvoering van een online marketing strategie zal altijd samen met jouw bedrijf uitgevoerd worden. Voorafgaand aan de ontwikkeling van een online plan zullen een of meerdere strategische sessies plaatsvinden. Vervolgens kan een traject er als volgt uit zien:

  • Opstellen van online doelen vanuit de organisatiedoelstelling.
  • Onderzoek doen naar de markt, concurrentie en buyer persona (doelgroep).
  • In kaart brengen van het online landschap.
  • Bepalen van de online strategie, customer journey en funnel.
  • Opstellen van doelen en KPI’s per online kanaal.

Als de online strategie bepaald is kan ik je helpen bij de operatie van de online activiteiten. Ik kan je bedrijf helpen met SEO, SEA, Social Media Marketing en B2B marketing.

Samenwerken aan meer online resultaat?

Wil jij samen met mij starten met het opzetten van een online marketing strategie? Ik kom graag een keer langs om te praten over de mogelijkheden van online marketing voor jouw bedrijf.

PLAN EEN AFSPRAAK

Kop koffie drinken?

Ik kom graag een keer langs om te praten over de juiste online marketing strategie voor jouw bedrijf.


Ik accepteer de privacyvoorwaarden

Open WhatsApp
1
Direct contact?
Hoi, kan ik je misschien ergens mee helpen?